İnebolu'nun Gizli Cenneti...

27 MART CUMARTESİ GÜNÜ BERAT KANDİLİ

27 Mart Cumartesi günü üç ayların ikincisi Şaban ayının 15. Gecesi olması münasebetiyle Berat kandilini idrak edeceğiz. Berat kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelmektedir. Berat kandilinin aydınlattığı manevi ortam, bizlere dengeli bir hayat kurma bilinci sağlamakta, kendimizi gözden geçirme ve yenileme imkânı sunmaktadır. Bizlere hesap verme bilinciyle hatalardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı, affedilmenin yanında affedici olma bilincini de kazandırır.

Sevgili Peygamberimiz (sav) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve bu gece güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..” buyurduğunu bizlere müjdelemiştir.

Berat kandili münasebetiyle İnebolu Toklukaya Köyü’nde görevli imam-hatip hemşehrimiz FEYZULLAH UĞUZ hocaefendi tarafından yapılacak sohbet ve dua derneğimizin facebook sayfasından canlı yayınlanacaktır.

NOT: Duaya katılmasını istediğiniz hatim, yasin vb. okumalarınızı derneğimize bildirebilirsiniz.

https://www.facebook.com/UcluceKoyuDernegi